Продукти
(за 4-5 порции)
1 голяма глава лук
3 моркова
3 малки тиквички
3 с.л. овесени ядки (киноа)
1/2 връзка копър
6 с.л. зехтин
морска сол
Приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се изсипва във вряща вода (1,5- 2л). Добавят се и настърганите на едро ренде моркови и солта. След 10 мин се прибавят имитите, обелени и нарязани на кубчета тиквички и овесените ядки. Може да увеличите водата съгласно предпочитанията си. Зеленчуците врят още 10-15 мин под капак на средна степен след което се махат от котлона. Прибавят се нарязания на ситно копър и зехтина, разбърква се добре и се оставя захлупено с капака да изстине бавно.
Тази супа е лека и е еднакво вкусна и топла и студена. Добре се конбинира със сирена и ядкови разядки :).
А през зимата може да се подменят тиквичките с праз лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар