Шоколадови мъфини с крем "нутела"

Мноооого вкусни!





Продукти
(за 12 броя)


100 гр фини овесени ядки
250 гр кисело мляко
170 гр ръжено брашно
2 ч.л. бакпулвер
3 ч.л сурово какао на прах
60 гр. захар ' Muscovado'
1 яйце (средно голямо)
70 мл. олио
3 с.л. лешников тахан
2 ванилии
щипка сол

Приготвяне

Овесените ядки се накисват в киселото мляко за поне 20 минути. Брашното се пресява с бакпулвера, сoлта и 2 ч.л. какао. Захарта се смила на блендер до 'пясък'. След това се разбъркват яйцето, 3/4 от захарта, олиото и ванилиите.

В дълбок съд се събират  вече омекналите ядки, брашнената смес и яйчената смес. Разбърква се докато се смеси добре.

За крема се смесват лешниковия тахан с останалите захар и какао.

Във форма за мъфини се поставят хартиените чашки и с лчжица натопена в гореща вода или олио се слага 1 много пълна супена лъжица от сместа. Прави се малко кладенче по средата и се сипва 1 кафена лъжица от крема. След това се разпределя отгоре останалото тесто.

Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна 15-20 мин.

По желание мъфините, след като изстинат, може да се намажат със смес от 3 с.л. тахан ,3 с.л мед и 2 ч.л. какао

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар