неделя, 6 юли 2014 г.

Хляб, питки и най-разни тестени хубавини

Дълго време се опитвах да се откажа от хляба. Говорят, раказват, увещават диетолози и консултанти по хранене, че хлябът и тестените са от храни, които трябва да се избягват. Както сигурно става ясно, не ми се случи с изключването на тестените храни от моя хранителен режим. За това реших да изключа купените тестени храни от менюто на семейството си.

Прехода стана бавно, но сега с чиста съвест мога да кажа, че 95% от тестените в нашето меню са домашно приготвени. Брашната които използвам са пълнозърнести, и все по-често хлябовете са без или с много ниско съдържание на глутен.

Рецептите които ще публикувам на тази страница могат да будат изпълнени с бяло, типово, пълнозърнесто брашно от пшеница, както и с ръжено, ечемичено и лимецово пълнозърнесто брашно.


Рецептите :)


Домашна содена питка с кисело мляко

Питки със сирене и тиквички

Палачинки с овесени ядки и тиквички

Няма коментари:

Публикуване на коментар