Необходими продукти:
( за около 25 бонбона:)
1ч.ч. предварително сварено просо/сорго
1ч.ч предварително сварен кафяв ориз
3 с.л мед ( или на вкус)
3 с.л кокосово масло
1 ванилия
150 - 200 гр кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Оризът, просото, ванилията и половината от кокосовите стърготини се смесват до получаването на относително гладко тесто, прибавят се кокосовото масло и медът. Оставя се за 5-10 мин в хладилник. След това се оформят бонбони с диаметър приблизително 3 см., които се овалват в останалите кокосови стърготини.
Готовите бонбони се държат в хладилник.
Идеята за тази рецепта е взета от книгата Просо - суперхраната на бъдещето , с автор Борислава Илиева.
Няма коментари:
Публикуване на коментар