Кокосови бонбони от просо и кафяв ориз







Необходими продукти:
( за около 25 бонбона:)
1ч.ч. предварително сварено просо/сорго
1ч.ч  предварително сварен кафяв ориз
3 с.л мед ( или на вкус)
3 с.л кокосово масло
1 ванилия
150 - 200 гр кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Оризът, просото, ванилията и половината от кокосовите стърготини се смесват до получаването на относително гладко тесто, прибавят се кокосовото масло и медът. Оставя се за 5-10 мин в хладилник. След това се оформят бонбони с диаметър приблизително 3 см., които се овалват в останалите кокосови стърготини.

Готовите бонбони се държат в хладилник.

Идеята за тази рецепта е взета от книгата Просо - суперхраната на бъдещето , с автор Борислава Илиева.









Няма коментари:

Публикуване на коментар