Много вкусни и хрупкави :)
Необходими продукти:
(за приблизително 25 бонбона)
1 1/2 ч.ч брашно от нахут
120гр какаова мазнина
1 ч.ч кафява захар "Muscovado" или меласа
1/2 ч.ч смлени на ситно бадеми
3 с.л какао на прах + още за овалване
Начин на приготвяне:
Какаовото масло се разтапя на много ниска температура до пълно втечняване. При постоянно разбъркване се добавя брашното от нахуд. Бърка се докато брашното поеме равномерно всичката мазнина и се усети лек аромат на препечено брашно. След отстраняване от огъня се оставя сместа леко де се втвърди. Добавят се предварително ситно смлените заедно захар, ядки и какао и се омесва до гладка смес. От така полученото "тесто" се оформят топчета с големината на орех.
Готовите бонбони се овалват в какао и се подреждат в купа. Съхраняват се в хладилник. Преди поднасяне се изваждат поне 5 минути предварително, леко да отпуснат.
Идеята за тази рецепта е взета от книгата Нахут - суперхраната на бъдещето , с автор Борислава Илиева.
Няма коментари:
Публикуване на коментар