Многократно изпробвани рецепти и идеи за вкусни ястия, салати и десерти
Зеленчуци на фурна със зехтин и копър
Необходими продукти:
( за 4 порции)
2 средно големи тиквички
2 големи червени чушки
4 моркова нарязани на кръгчета
8 картофа
10 с.л. зехтин
1 връзка копър
морска/ хималайска сол
черен пипер
Приготвяне: Зеленчуците се накисват в студена вода за 10 мин. Тиквичките, морковите и картофите се обелват ( ако са съвсем пресни може и с корите) и нарязват на полумесеци. Чушките се почистват от семките и се нарязват на ивички.
Така подготвените зеленчуци се слагат в подходяща тава посоляват се според предпочитанията и се заливат със 1.2 л студена вода. Слагат се в предватително загрята на 250 градуса фурна, до завиране на водата фурната се настройва да пече само отдолу. След завиране температурата се намалява на 220 градуса и се включва да пече и отгоре още 20 минути.
При готовност се изваждат, поръсват се с нарязания на ситно копър и се овкусяват със зехтина.
Подходящи са както за самостоятелно хранене, така и за гарнитура.
При готовност се извя
Абонамент за:
Публикации (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар