Зеленчуци на фурна със зехтин и копър





Необходими продукти:
( за 4 порции)

2 средно големи тиквички
2 големи червени чушки
4 моркова нарязани на кръгчета
8 картофа
10 с.л. зехтин
1 връзка копър
морска/ хималайска сол
черен пипер


Приготвяне: Зеленчуците се накисват в студена вода за 10 мин. Тиквичките, морковите и картофите се обелват ( ако са съвсем пресни може и с корите) и нарязват на полумесеци. Чушките се почистват от семките и се нарязват на ивички.

Така подготвените зеленчуци се слагат в подходяща тава посоляват се според предпочитанията и се заливат със 1.2 л студена вода. Слагат  се в  предватително загрята на 250 градуса фурна, до завиране на водата фурната се настройва да пече само отдолу.  След завиране температурата се намалява на 220 градуса и се включва да пече и отгоре още 20 минути.

При готовност се изваждат, поръсват се с нарязания на ситно копър и се овкусяват със зехтина.

Подходящи са както за самостоятелно хранене, така и за гарнитура.

При готовност се извя






Няма коментари:

Публикуване на коментар