Леден шоколадов мус

Това е алтернативата на шоколадов сладолед в кутия, която приготвям последните лета.



 
 
Продукти
 
2        големи узрели банана
6-7     пресни фурми
2 с.л.  лешников /сусамов тахан
5 ч.л. тъмно рожково брашно
3        с.л. сурово какао на прах
 
 
Приготвяне
 
Предварително замръзените за поне 5 часа нарязани на кръгчета банани, се оставят да отпуснат за 15 мин. Рожковото брашно и какаото на прах се пресяват през цетка и се смесват с тахана до получаване на гладка смес. След това се слагат в блендер бананите, почистените от костилките фурми и какаовия крем и се пасират докато придобият пухкава гладка консистенция. Полученият мус се разпределя на индивидуални порции и се съхранява (не че се задържа дълго верме) в хладилник. Сервира се поръсен със смлени ядки.
 
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар