Тази рецепта може да се изпълни, както в сладък така и в солен вариант. Аз лично предпочитам соления за това ще представя него.
Продукти
( за приблизително 25 крекера)
100 гр. краве масло
100 гр. пълнозърнесто брашно
500гр. фини овесени ядки
1 ч.л. хималайска сол
1 ч.л. бакпулвер
80- 100 мл. вряла вода
1 ч.л. хималайска сол
1 ч.л чубрица
Приготвяне
Кравето масло се оставя да омекне до лека и мека текстура, разбърква се с пресятото с бакпулвера, солта и чубрицата брашно, след което се добавят смлените на грубо брашно овесени ядки. Смесва се добре до получаването на трохи. Постепенно се добавя от горещата вода, като се меси. Целта е получаването на меко лепкаво тесто. Количеството необходима вода е различно според едрината на брашното от овесени ядки.
Готовото тесто се оформя на 3 топки и се оставя за 15 мин в хладилника да стегне. Охладените топки се разточват и се изрязват кръгчета в желан диаметър с дебелина около 2-3 мм. Ако тестото много се лепи по точилката, опитайте да разточвате между 2 листа стреч фолио.
Крекерите се пекът на хартия за печене в предварително загрята на 200 градуса фурна до покафеняване (около 10 мин). Аз препоръчвам горещо да се доверите на обонянието си няма да ви подведе.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар