Хрупкави овесени крекери

Тази рецепта може да се изпълни, както в сладък така и в солен вариант. Аз лично предпочитам соления за това ще представя него.




Продукти

( за приблизително 25 крекера)

100 гр.        краве масло
100 гр.        пълнозърнесто брашно
500гр.         фини овесени ядки
1 ч.л.           хималайска сол
1 ч.л.           бакпулвер
80- 100 мл. вряла вода
1 ч.л.           хималайска сол
1 ч.л            чубрица 

Приготвяне

Кравето масло се оставя да омекне до лека и мека текстура, разбърква се с пресятото с бакпулвера, солта и чубрицата брашно, след което се добавят смлените на грубо брашно овесени ядки. Смесва се добре до получаването на трохи. Постепенно се добавя от горещата вода, като се меси. Целта е получаването на меко лепкаво тесто. Количеството необходима вода е различно според едрината на брашното от овесени ядки.

Готовото тесто се оформя на 3 топки и се оставя за 15 мин в хладилника да стегне. Охладените топки се разточват и се изрязват кръгчета в желан диаметър с дебелина около 2-3 мм. Ако тестото много се лепи по точилката, опитайте да разточвате между 2 листа стреч фолио.

Крекерите се пекът на хартия за печене в предварително загрята на 200 градуса фурна до покафеняване (около 10 мин). Аз препоръчвам горещо да се доверите на обонянието си няма да ви подведе.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар