Тази супа е много свежа и лесна да приготвяне
Необходими продукти
(за 4-5 порции)
1 голяма глава лук
5 моркова
1 червена чушка
5 средно големи картофа
1 млада тиквичка ( без семки)
1/2 връзка магданоз
5 с. л. зехтин
морска сол на вкус
Начин на приготвяне
Лукът, морковите и червената чушка се измиват и се нарязват на големи парчета. Слагат се в предварително завряла вода около 1,5 - 2 литра. Силата на котлона се увеличава до повторно завиране на водата, след което тенджерата се покрива с капак, и котлона се намалява. Около 10 мин след повторното завитане на водата се добавят обелените и нарязани на четвъртинки картофи и морската сол. Остава се отново да заври и се вари още 15 мин. Тиквичката се обелва ( ако не е домашна, иначе може да остане с кората) и се настъргва на едро ренде.
Тенджерата се маха от котлона, добавят се тиквичката, зехтина и измития и ситно нарязан копър. оставя се малко около 5 мин след което се пасира.
Ако картофите не са пуснали достатъчно нишесте, както често се получава при пресните катофи може да се добавят преди пасирането 4-5 с.л. фини овесени ядки.
Сервира се с прясно сирене и ръжен хляб.
Да ви е сладко
Няма коментари:
Публикуване на коментар