(за 6 порции)
1 голяма глава лук
4 моркова
3-4 малки тиквички
5 с.л. просо (овесени ядки)
400 гр. извара
400мл. кисело мляко (за предпочитане нисък %)
2 големи яйца от свободни кокошки
25г краве масло
1/2 връзка копър
1 1/2 ч.ч вода
морска сол
Приготвяне
Тиквичките, морковите, и лукът се измиват почистват и рендосват на голямо ренде. Размесват се добре със солта и водата и се поставят да врят в загрята на 230 градуса фурна, като се разбъркват. След като омекнат (това е средно след около 10 мин) се добавят просото и кравето масло. След още 15 минути или когато просото поеме по-голямата част от водата на зеленчуците, се прибавя заливката от пасираните до гладък крем извара, яйца и кисело мляко. Идеята е млечно-яйчената смес да се смеси хубаво с вече сварените зеленчуци. Поръсва се с добре измития и нарязан на ситно копър и се пече още 15 мин на средата на фурната на 200 градуса до получаване на златиста коричка.
Сервира се с кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар